Karbanátky se sýrem a ořechy

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého vepřového masa
100 g mletého eidamu
4 PL mletých ořechů
1 vejce
1 PL nasekané zelené petrželky
2 stroužky česneku
100 ml smetany
sůl
pepř
vejce
mleté ořechy (na obalení)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, přidáme sýr, petrželku, utřený česnek, ořechy, smetanu, sůl a pepř.

  2. Všechno důkladně promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a mletých ořechách.

  3. Obalené karbanátky pozvolna smažíme na rozehřátém oleji. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou nebo jen se zeleninou a nějakým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!