Karbanátky s pórkem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg pórku
500 g mletého masa
2 vejce
1 lžíce strouhanky
1,5 lžičky soli
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Dobře opláchneme pórek a nakrájíme najemno.

  2. Pórek uvaříme ve vodě s 1 lžičkou soli po dobu asi 20 minut.

  3. Poté jej scedíme a vyklopíme do mísy.

  4. K pórku přidáme mleté maso, vejce, krupici n. strouhanku, půl lžičky soli a dobře promícháme.

  5. Ze směsy vytvarujeme asi 20 - 25 karbanátků, které smažíme na pánvi zpoloviny ponoředé v oleji.

  6. Po vyjmutí je pokládáme na savou papírovou utěrku a podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!