Karbanátky naší maminky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté maso
5 včerejších rohlíků
lžíce hrubé mouky
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
2 celá vejce
špetka mleté papriky
1 střední cibule
špetka muškátového oříšku
špetka pepře
sádlo (olej)
Strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. DODRŽET POŘADÍ POSTUPU !

  2. Na kostičky nakrájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou. Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát, majoránku a vše dobře promícháme. Vmícháme celá vejce a 1-2 lžíce mouky. Rozumně osolíme (zvláště, nevíme-li zda je fašírka přisolená).

  3. Promíchané necháme 10 min odpočinout a pak vmícháme fašírku. Nejlépe rukou. Dochutíme, případně je-li řídké, zahustíme strouhankou (někdo oves.vločkami).

  4. Necháme 30 min. odpočinout. Smažíme na oleji nebo sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!