Karbanátky (Bitki) s koprovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

750 g mletého hovězího masa
2 plátky bílého chleba zbaveného kůrky
1/4 šálku mléka
1 cibule
1 lžička soli
pepř
1 lžíce kopru nasekaného najemno
1 vejce (nemusí být)
1/2 šálku mouky na obalení
olej na smažení
Koprová omáčka:
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1,5 šálku mléka
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekaného kopru
1 žloutek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chléb vložíme do misky s mlékem.Rozmačkáme vidličkou.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,sůl, pepř, kopr a vše smícháme.

  2. Postupně přidáme mleté maso a dobře promícháme.Uložíme v chladu na 30 minut.

  3. Navlhčenýma rukama vytvoříme cca 8 karbanátků.Karbanátky obalíme v mouce a smažíme v horkém oleji 6 minut z každé strany při středně vysoké teplotě.Hotové uchováváme horké.Podáváme s koprovou omáčkou a zeleninovou oblohou.

  4. Koprová omáčka: Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, dokud se neobjeví bublinky.

  5. Odstavíme z ohně a za stálého míchání přiléváme mléko.Vrátíme na plotnu, přidáme citronovou šťávu,kopr a mícháme, dokud omáčka nezhoustne a nepřejde varem.

  6. Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme a vmícháme žloutek.Vrátíme na plotnu a mícháme ještě několik vteřin, omáčku už ale nenecháváme vařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!