Karamelové leknínky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na těsto:
250 g hladké mouky
120 g Hery
80 g cukru
2 žloutky
2 lžíce smetany
na špičku nože prášku do pečiva
Na krém:
1 salko
1 máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z uleželého těsta vykrajujeme hvězdičky, polovinu upečeme vmáčknutou do košíčkové plnící formičky. Po upečení vždy spojíme k sobě jednu rovnou a jednu prohnutou troškou čokolády a do čokolády poté smočíme i špičky prohnuté hvězdičky. Doprostřed se zdobí karamelovým krémem.

  2. Na krém použijeme dvě hodiny vařené uzavřené salko v plechovce, které po vychladnutí postupně přišleháváme k předem vyšlehanému máslu (na fotce v příšerné konzistenci, protože jsem si nevšimla, že mám ve zdobičce v záhybech po vyplachování vodu:-(...jinak je krém skvělý).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!