Kapustovo-kuřecí sekaná s uzeným bůčkem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého kuřecího stehna bez kůže
- 300 g vařeného mletého uzeného bůčku
- 300 g uvařené nadrobno nakrájené kapusty (měla jsem růžičkovou)
- 1 PL sušeného medvědího česneku
- 4 stroužky utřeného česneku
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 100 g ovesných vloček (gramáž vloček záleží na řídkosti těsta)
- podle chuti sůl
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- majoránka
- 125 g Mozzarelly
- 1 vejce
Postup Kapustovo-kuřecí sekaná s uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí a uzené maso, kapustu dáme do mísy a řádně promícháme. Přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, cibuli, medvědí česnek, utřený česnek a ovesné vločky. Znova promícháme.
Dáme do chladu na 1 hodinu uležet. Po odležení dáme směs do vymazané zapékací formy a pečeme na 200°C asi 45-50 minut, záleží na troubě.
Ke konci pečení si nakrájíme mozzarellu na plátky, rozložíme na povrch sekané a necháme ještě krátce zapéct.