Kapustovo-kuřecí sekaná s uzeným bůčkem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého kuřecího stehna bez kůže
300 g vařeného mletého uzeného bůčku
300 g uvařené nadrobno nakrájené kapusty (měla jsem růžičkovou)
1 PL sušeného medvědího česneku
4 stroužky utřeného česneku
1 nadrobno nakrájená cibule
100 g ovesných vloček (gramáž vloček záleží na řídkosti těsta)
podle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
majoránka
125 g Mozzarelly
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí a uzené maso, kapustu dáme do mísy a řádně promícháme. Přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, cibuli, medvědí česnek, utřený česnek a ovesné vločky. Znova promícháme.

  2. Dáme do chladu na 1 hodinu uležet. Po odležení dáme směs do vymazané zapékací formy a pečeme na 200°C asi 45-50 minut, záleží na troubě.

  3. Ke konci pečení si nakrájíme mozzarellu na plátky, rozložíme na povrch sekané a necháme ještě krátce zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!