Kapustové karbanátky s masem pečené v troubě

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

asi kilová kapustová hlávka
300 g mletého masa (namelte si sami nebo nechte maso umlít u spolehlivého řezníka)
2 housky
trochu mléka
100 g libovější slaniny
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
majoránka (raději čerstvá zelená)
strouhanka podle potřeby
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Housky rozlámeme a zalijeme mlékem, necháme vsáknout. Kapustu očistíme, rozřízneme na čtvrtiny, vyřízneme košťál a uvaříme ji v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme pořádně okapat a zchladnout. Pak ji nožem nasekáme na nudličky.

  2. Slaninu rozpečeme na pánvi, pokud pustí málo tuku, přikápneme k ní olej a na tom usmažíme cibuli dorůžova. Necháme zchladnout. Do velké mísy dáme mleté maso, namočené a vymačkané housky, smaženou cibuli se slaninou, česnek utřený se solí, kapustu, pepř, majoránku. Dosolíme podle potřeby, klepneme vejce a zpracujeme na hmotu. Podle potřeby zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky.

  3. Na plech položíme papír na pečení, naskládáme karbanátky, jejich povrch trochu potřeme pomocí mašlovačky olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut, pak plech vyjmeme, placičky opatrně otočíme a dopečeme i z druhé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!