Kapustová polévka s knedlíčky z mletého vepřového masa

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
2 kostky zeleninového bujonu
1 malá hlávka kapusty
1 mrkev
olej
Na knedlíčky:
20 dkg mletého vepřového masa
1 vejce
sůl
1 polévková lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli a na jemná kolečka nakrájenou mrkev.

  2. Rozdrobíme dvě kostky zeleninového bujonu a zalijeme horkou vodou cca 2-3 litry a necháme provařit.

  3. Za občasného míchání přidáme na jemné proužky nakrájenou kapustu a vaříme na mírném ohni do změknutí.

  4. Na závěr do polévky vložíme masové knedlíčky ve tvaru buďto noků nebo kulatých knedlíčků.

  5. Noky vytvoříme za pomoci dvou lžiček a klasické knedlíčky za pomoci vlastních mokrých rukou. Polévku nezahušťujeme. Dochutíme takto vzniklou výborně chutnající polévku dle potřeby ještě solí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!