Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 - 3/4 kapusty
50 g slaniny (já měla paprikový špek)
400 g salámu nebo šunky
2 jarní cibulky
2 hrti sušených hub
bylinky (pár lístků šalvěje, 2 snítky rozmarýnu)
4 stroužky česneku
20 g másla
šálek mléka
3 vejce
strouhanka
tuk na vymazání
hladká mouka
sůl
pepř
drcený kmín
2 hermelíny

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu pár minut povaříme v osolené vodě, okapeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Ve vodě z kapusty si zatím namočíme sušené houby.

  3. Na suchou pánev si dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, chvíli škvaříme. Pak přidáme cibulku, sušené houby, česnek utřený se solí, drcený kmín, čerstvě mletý pepř a posekané bylinky.

  4. Pak přidáme pokrájenou kapustu a strouhanku a pořádně zamícháme. Ochutnáme, případně dochutíme podravkou.

  5. Do vymazané a strouhankou vysypané pečící nádoby nasypeme připravenou směs.

  6. V šálku mléka si rozmícháme tři vejce, cca 2 lžíce hladké mouky a sůl a tímto zalijeme kapustu.

  7. Povrch posypeme vločkami másla a dáme péct do trouby dozlatova. Na konci pečení poklademe hermelínem na plátky a necháme roztéct. Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem, pečivem nebo jen tak samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!