Kapučínový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus:
280 g hladké mouky
170 g změklého másla
50 g krupicového cukru
špetka muškátového květu
špetka soli
1. vrstva (čokoládová):
200 ml smetany na šlehání
240 g hořké čokolády
50 ml rumu
2.vrstva (tvarohová):
750 g plnotučného tvarohu
100 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
40 g škrobu (Solamyl)
2 lžíce rumu
3 lžíce instantního kapučína (měla jsem vanilkovou příchuť)
1 lžička javorového sirupu
3 vejce
Poleva:
280 g husté zakysané smetany
40 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme první vrstvu:Přivedeme k varu smetanu,odstavíme z tepla, přidáme nasekanou čokoládu a rum a vymícháme dohladka.

  2. Zatímco směs chladne, připravíme drobenku na korpus:

  3. Do mouky přidáme sůl, cukr, muškátový květ a změklé máslo. Uděláme drobenku a tu namačkáme do dortové formy na dno i do krajů asi 1 cm do výšky.

  4. Na tuto vrstvu nalijeme zchladlou čokoládovou smetanu a dáme asi na 30 minut do mrazáku.

  5. Zatím připravíme další vrstvu: Kapučínový prášek rozpustíme v 1 lžíci horké vody, přidáme rum a javorový sirup. Tuto směs spolu s oběma cukry vešleháme do tvarohu, ještě přidáme škrob a vejce.

  6. Tuto směs nalijeme na čokoládovou vychlazenou vrstvu a vše vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 60 minut.

  7. Po této době dort vyndáme dort z trouby a necháme asi 20-25 minut chladnout. Troubu zatím nevypínáme.

  8. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, nalijeme ji na prochladlý dort a formu vrátíme ještě na 10 minut do trouby.

  9. Hotové vyndáme, necháme vychladnout, libovolně ozdobíme a dobře vychladíme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!