Kapučínová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
160 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 vrchovatá lžíce granulí rozpustné kávy
1 šlehačka 30%
citronová šťáva z 1 malého citronu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vyklepneme vajíčka, přidáme vanilkový a krupicový cukr, vyšleháme. šlehačku si ohřejeme spolu s rozpustnou kávou, mícháme až se rozpustí.

  2. Do mísy pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu z citronu a postupně zapracováváme a přiléváme šlehačku s kávou. Můžeme prošlehat.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme tak na 180°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!