Kapučínová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 160 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 1 vrchovatá lžíce granulí rozpustné kávy
- 1 šlehačka 30%
- citronová šťáva z 1 malého citronu
Postup Kapučínová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vyklepneme vajíčka, přidáme vanilkový a krupicový cukr, vyšleháme. šlehačku si ohřejeme spolu s rozpustnou kávou, mícháme až se rozpustí.
Do mísy pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu z citronu a postupně zapracováváme a přiléváme šlehačku s kávou. Můžeme prošlehat.
Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme tak na 180°C asi 40 minut.