Kapří pečenáče

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg kapra
sůl
hladká mouka
2 vajíčka
strouhanka
olej
Nálev:
cibule 100 g
ocet 400 ml
voda 400 ml
cukr 70 g
sůl 10 g
pepř celý
bobkový list
hořčicová semínka
sušená paprička

Postup přípravy receptu

  1. Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky.

  2. Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibuli a sušenou papričku.

  4. Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.

  5. Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!