Kapr v sýrovém těstě

Recepty, Ryby

Suroviny

0,6 kg kapřích filetů
tvrdý sýr na strouhání 100 g
kvalitní tuk na pečení 100 g
hladká mouka 100 g
2 vajíčka
sůl
pepř (nejlépe více druhů)
mletý kmín
citronová kůra
sušené provensálské byliny
sušená petrželová nať
olej
sezamová semínka
konzerva sušených rajčat
zelené bylinky
vinný ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Sušené provensálské bylinky, sušenou petrželku a citronovou kůru rozemneme v hmoždíři a smícháme s olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme kapří filety a dáme odležet do lednice.

  2. Sýrové těstíčko připravíme ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a jednoho vejce, vše důkladně promícháme a dáme na 20 minut do ledničky ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát, ze kterého radýlkem nařežeme třícentimetrové pruhy dlouhé cca 25 cm.

  3. Těmito proužky ovineme jednotlivé filety. Připravené rybí porce naskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a každý filet natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky sezamu a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.

  4. Mezitím připravíme pyré z konzervovaných drcených rajčat se zelenými bylinkami, která pomalu vaříme, dokud nezhoustnou. Přidáme ocet, trochu cukru a sůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!