Kapr v alobalu

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce kapra
8 dkg másla
5 dkg stolního oleje
drobně nasekaná petrželová nať
1,5 dkg hladké mouky
citrónová šťáva
5 dkg sýru na strouhání
paprika pálivá
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem, a necháme aspoň 15 minut proležet.

  2. Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem.

  3. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané paprikou a položíme na alobal potřený olejem, povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut.

  4. Podáváme s chlebem o slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!