Kapr podle pánů z Rožmberka

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g kapra (filety)
100 g anglické slaniny vcelku
1-2 cibule
130 ml červeného vína
3 lžíce medu
drcený kmín
sůl
sádlo
hladká mouka
šalvěj
rozmarýn nebo tymián
chléb (na topinky)

Postup přípravy receptu

  1. Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet.

  2. Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple.

  3. Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé.

  4. Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme vínem a vhodíme nasekané bylinky.

  5. Omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu a případně dosolíme.

  6. Topinku nakrájíme na příčné pruhy, položíme na ni porci kapra a celé přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!