Kapr po cikánsku

Recepty, Ryby

Suroviny

1 naporcovaný kapr
sůl
pepř
trochu hladké mouky
1 žlutá cibule
1 červená cibule
2 zelené papriky
6 žampiónů
2 stroužky česneku
3 lžíce dobrého kečupu (může být i ostrý)
100 ml suchého červeného vína
petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na 220°C pečeme asi 15-20 minut.

  2. Mezitím na pánvi na lžíci oleje zpěníme obě cibule nakrájené na nudličky, k nim po chvilce přidáme papriky nakrájené na proužky a krátce podusíme. Pak přidáme žampióny a česnek pokrájené na plátky, kečup a nakonec přilijeme víno, je-li třeba přisolíme a vše krátce podusíme.

  3. Pečeného kapra obložíme připravenou směsí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!