Kapr po břeclavsku

Recepty, Ryby

Suroviny

kapr
mléko
sůl
15 dkg másla
1 citron
1-2 velké stroužky česneku
asi 6 dkg hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
špetka drceného kmínu
5 lžic grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme a na noc naložíme do mléka. Druhý den porce kapra omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si smícháme mouku, papriku, drcený kmín, grilovací koření a kapříka v tomto obalíme. Na pánvi si rozehřejeme 2/3 másla a na něm z obou stran opečeme porce kapra. Pečeme pomalu pod pokličkou.

  3. Opečeného kapra vyjmeme a do pánve dáme zbylé máslo, na kterém lehce osmahneme jemně nasekaný česnek. Na talíři porce kapra přeléváme máslem s česnekem. Jako příloha je dobrá bramborová kaše, šťouchané brambory nebo bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!