Kapr pečený na saturejce
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr
- 1-2 bílé papriky
- 5 stroužků česneku
- 250 g tmavých žampiónů
- 1 cibule
- koření na ryby
- saturejka
- hladká mouka na obal
- máslo
- olej
- sůl
- petrželka
Postup Kapr pečený na saturejce
Postup přípravy receptu
-
Kapra si naporcujeme jako na řízky, omyjeme a vysušíme. Porce si dáme vedle sebe a z jedné strany osolíme a posypeme saturejkou, otočíme a znovu osolíme a posypeme kořením na ryby.
Takto připravené porce protáhneme moukou a trochu jí setřepáme, porce zprudka opečeme na pánvi s olejem s obou stran.
Vezmeme si pekáč a dáme do něj plátky másla a na něj si vyskládáme porce kapra. Posypeme cibulí a paprikou na kolečka, česnekem na plátky, kousky žampiónů a petrželkou.
Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut přikryté a 15 minut odkryté, pokud bude šťáva vypečená, přidáme trochu vody, před druhým zapečením.