Kapr na česneku s bramborovým pyré

Recepty, Ryby

Suroviny

1/2 vykoštěného kapra bez hlavy a ocasu
5 stroužků česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžička tymiánu
sůl
pepř
Pyré:
1/2 celeru
4 střední brambory
1 lžička soli
kousek másla
150 ml smetany
zelená nať na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rybu naporcujeme na filety. V misce smícháme prolisovaný česnek, olivový olej a tymián. Touto směsí potřeme maso z obou stran a vložíme do zapékací misky.

  2. Kapra pečeme v předehřáté troubě při 180°C přibližně 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Těsně před dopečením maso osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Celer a brambory nakrájíme na stejně velké kousky a společně uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme kousek másla, smetanu a vše rozmixujeme na kaši. Ozdobíme natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!