Kapr na česneku pečený v troubě

Recepty, Ryby

Suroviny

3 porce kapra
1 velká lžíce oleje
3 velké stroužky česneku
1 lžička nasekané petržele
1/2 lžičky drceného kmínu
trochu čtyřbarevného pepře
1/2 lžičky soli
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 vejce
3 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené porce kapra nakrájíme na hřbetu po 3 mm. Do mističky dáme olej, mletý pepř, kmín, na jemno nasekanou petržel, česnek rozetřený se solí a promícháme. Směsí potřeme kapra a necháme odležet.

  2. Porce kapra dáme na prkénku kůží dolů. Do menšího cedníku dáme mouku a porce kapra poprášíme pouze na vrchní straně. Do talíře na polévku dáme vejce, nešleháme, jen třikrát opatrně píchnutím do žloutku zamícháme. Grilovací pekáč nebo misku z varného skla vytřeme olejem.

  3. Porce kapra namáčíme v málo rozšlehaném vejci pouze pomoučněnou stranou, dáme na pekáč a na každou porci položíme plátek másla. Dáme péct do vyhřáté trouby na 230°C jen na 10 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a v horkovzdušné troubě dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!