Kantonské nudle / wok
Recepty, TěstovinySuroviny
- Ploché nudle
- olej
- hlávkové zelí
- vývar
- konzerva bambusových výhonků (možno nahradit tenkými plátky kedlubny či celeru)
- kuřecí maso
- šunka
- černé houby
- sůl
- glutasol
- petrželka
- bílý pepř
- solamyl
Postup Kantonské nudle / wok
Postup přípravy receptu
-
Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, promícháme, zalijeme vývarem.
Přidáme bambus, nudličky vařeného kuřecího masa, šunky a máčené černé houby. Ochutíme solí, glutasolem, bílým pepřem, zahustíme máčeným solamylem, podusíme. Směsí přelijeme nudle, ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.