Kandovaný zázvor

Recepty, Ostatní

Suroviny

zázvor (čerstvý)
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm.

  2. Přendáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny plátky ponořené. Pod pokličkou vaříme za občasného promíchání asi 10 min.

  3. Následně vývar opatrně slijeme (uschováme), plátky zalijeme čerstvou vodou a opět 10 min povaříme. Tento postup opakujeme 4x, abychom odstranili část štiplavosti.

  4. Po posledním slití zázvorového vývaru ještě jednou zalijeme vodou těsně nad poslední kousky zázvoru a přidáme cukr.

  5. Množství cukru závisí na množství zázvoru a vaší chuti, na ty tři kusy zázvoru, co jsou na fotografii, jsem dala 4 vrchovaté lžíce.

  6. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme do té doby, než se voda zredukuje na hustý sirup, který obalí všechen zázvor a většina tekutiny se vyvaří (trvá to obvykle 20-30 min).

  7. Na závěr přendáme na talíř, oddělíme od sebe jednotlivé kousky a necháme zaschnout.

  8. Po několika hodinách, když je sirup téměř suchý, můžeme ještě obalit v krupicovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!