Kančí žebírka na víné a jalovci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

750 g kančích žebírek
150 ml bílého vína
10 kuliček jalovce
2 mrkve
1/2 menšího celeru
1 petržel
cibule
3 - 4 lžíce tomatového pyré
80 g slaniny
vývar
koření na zvěřinu
50 g mouky
cukr
l lžíce másla
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a poprášíme kořením na zvěřinu.

  2. Přidáme orestovanou zeleninu se slaninou, jalovec, který můžeme svázat do kousku gázy nebo ho dát do vajíčka na čaj, tomatové pyré a podlijeme vínem a vývarem. Dělala jsem přes noc na LOW.

  3. Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou a nechat provařit. Vyndáme jalovec a je-li třeba dochutíme solí a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!