Kančí roládky se sušenými švestkami

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

750 g kančího masa - měla jsem vykostěná žebra
100 g sušených vypeckovaných švestek
100 g tyrolské slaniny
200 ml červeného vína
4 lžíce šípkové zavařeniny
1 lžíce jablečného octa (s brusinkami - viz foto)
brusinky
mrkev
celer
petržel
koření Divočina
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepř
2 lžíce mouky
vývar
2 lžíce másla
olej
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso upravíme na dvě roládky.

  2. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.

  3. Zarolujeme a svážeme kuchyňským provázkem.

  4. Každou roládku posypeme kořením Divočina a zprudka opečeme na směsi oleje a másla na pánvi / kdo může dát nádobu PH na sporák, tak přímo v ní /.

  5. Přidáme očistěnou a nakrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli restujeme.

  6. Vše přendáme do PH, přilijeme víno, vývar a dáme pomalit na High / 4 hodiny /.

  7. Hodinu před koncem vmícháme mouku rozmíchanou v trošce vody, přidáme ocet, šípkovou marmeládu a společně doděláme.

  8. Roládky vyjmeme, omáčku dochutíme podle chuti cukrem a solí, vyjmeme koření a rozmixujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!