Kanapky podle paní Gáborové

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

bagety asi 5 kusů
500 g tvarohu
200 g másla
200 g šunky
sůl
pepř
1 lžička adžiky
1 lžička grilovacího koření
2 lžičky mleté sladké papriky
20 g vepřového aspiku v prášku
Na ozdobení
barevné kápie
olivy
šunka
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme aspik asi stupeň 8. To znamená na 1 litr vody 8 dkg aspiku nám bude stačit 200 ml vody a 3 dkg aspiku.

  2. Aspik zalijeme 200 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom zahřejeme, pozor nesmí se vařit max. na 80°C a necháme zchladit.

  3. Potom si připravíme šunkovou pěnu. V misce vyšleháme změklé máslo, přidáme tvaroh a rozmixovanou šunku a znovu prošleháme, přidáme adžiku, sůl, pepř, grilovací koření a mletou papriku a zase prošleháme. Do vyšlehané pěny přidáme tekutý aspik a vše prošleháme. Necháme vychladit nejlépe přes noc v ledničce, aby aspik v pěně zatuhl.

  4. Připravíme si bagety které šikno nakrájíme na plátky a cukrářským sáčkem na ně nastříkáme pěnu. Potom kanapky ozdobíme šunkou, sýrem, paprikou, olivou dle Vaši fantazie:D


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!