Kalamárový salát

Recepty, Mořské plody

Suroviny

asi 700 g kalamárů nakrájených na kolečka
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
1/3 hrnku extra virgin olivového oleje
1 větší stroužek česneku na plátky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1 červená cibule překrojená napůl na plátky
1/3 hrnku černých oliv na plátky
2 hrnky rajčat
2 kousky řapíkatého celeru nakrájené asi na 1 cm kousky
1 hrnek hladkolisté petrželky nasekané na jemno

Postup přípravy receptu

  1. Kalamáry si očistíme a nakrájíme na kolečka asi necelý centimetr silná. Toto množství dáme do vroucí vody (5 litrů, 1 a 1/3 lžíce soli) na 40-60 sekund. Nepřikrýváme pokličkou.

  2. Po uplynutí této doby slijeme vařící vodu a nalijeme do hrnce vodu studenou, aby kalamáry zchladly. Když jsou zchlazené, osušíme a dáme do mísy.

  3. Smícháme citronovou šťávu, ocet, olej, česnek, sůl a pepř, poté přidáme cibuli a necháme 5 minut odpočnout.

  4. V míse smícháme kalamáry s olivami, rajčaty, celerem a petrželí. Přelijeme dresinkem, zamícháme a necháme 15 minut stát, aby se nám spojily chutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!