Kakaový koláč s pudinkem a malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka soli
3 vejce
2/3 hrnku hnědého cukru
2 lžíce slunečnicového oleje
1 hrnek mléka
Náplň:
750 ml mléka
1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku
asi 3 lžíce hnědého cukru
maliny

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme si mouku, kypřící prášek, kakao a špetku soli. Vejce šleháme s cukrem do pěny, po chvíli přilijeme olej a dále šleháme, až směs trochu zhoustne. Pak střídavě přidáváme moučnou směs s mlékem, až vznikne hladké těsto.

  2. Těsto nalijeme do formy 23 x 23 cm, vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 20-25 minut.

  3. Upečený korpus necháme zchladnout. Jestli se nám korpus při pečení ve středu vyboulil, opatrně ho seřízneme do roviny.

  4. Kulatým vykrajovátkem o průměru 2 cm vykrájíme v korpusu pravidelné důlky, dáváme pozor, abychom korpus nedokrojili až na dno. Mně jich vyšlo 16. Vykrájené i seříznuté těsto si dáme stranou. Do každého vykrojeného důlku vložíme malinu.

  5. Z mléka, pudinkových prášků a hnědého cukru uvaříme hustý pudink. Pudinkem zalijeme celý povrch koláče. Nahoru nakonec nadrobíme odložené odkrojky těsta.

  6. Koláč před podáváním necháme dobře vychladit, aby pudink ztuhl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!