Kakaový jahelník s borůvkovou zmrzlinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g jáhel
200 ml mléka
3 zralé banány
2 vejce
3 lžíce kakaa
1 lžička přírodního čokoládového aroma
2 lžíce medu
špetka soli
kokosový olej na vymazání formy
250 g odtučněného tvarohu
mražené borůvky
lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s mlékem vsypeme jáhly, přidáme špetku soli a vaříme, dokud jáhly nevsáknou všechnu tekutinu.

  2. Do uvařených jáhel vmícháme banány, které jsme si spolu s vejci rozmixovali na hladký krém. Přidáme ostatní suroviny a vzniklé těsto vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 40 minut.

  4. Upečený jahelník podáváme s domácí zmrzlinou, kterou jsme si připravili rozmixováním tvarohu, mražených borůvek a medu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!