Kakaový chlebíček s černým česnekem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g másla
200 ml vody
240 g hladké mouky
250 g cukru
40 g kakaa
1 lžička jedlé sody
špetka soli
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
6 stroužků černého česneku
120 g crème fraîche

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a máslo rozkrájené na kousky zahřejeme. Až se máslo rozpustí, necháme trochu zchladnout.

  2. Prosátou mouku, cukr, kakao, sodu a sůl promícháme.

  3. Za stálého míchání metličkou tenkým pramínkem přiléváme zchladlé máslo s vodou do směsi mouky (já používám robota).

  4. Do hladké směsi bez žmolků zapracujeme postupně jedno vejce po druhém. Přidáme vanilkový extrakt.

  5. Oloupané stroužky česneku rozmačkáme vidličkou na kašičku a dobře rozmícháme s crème fraîche, aby nezůstal žádný shluk česneku a směs zapracujeme do těsta.

  6. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 30-40 minut, propečení kontrolujeme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!