Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g hladké mouky
1/2 KL prášku do pečiva
1/2 KL prášku do perníku
25 g škrobové moučky
25 g kakaa
20 g sypké kávy Tchibo nebo jiné kávy
80 g nastrouhaných mandlí
80 g sušeného ovoce - tropicka směs
špetka mleté skořice
špetka tlučeného hřebíčku
špetka mletého zázvoru
100 g třtinového cukru
3 vejce
80 g másla
1,5 PL brandy
višňová marmeláda
čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva
tuk
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi.

  2. Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným zázvorem a třtinovým cukrem do pěny.

  3. Postupně zašleháváme žloutky a brandy.

  4. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků střídavě s mandlovou moukou.

  5. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet), nakonec poházíme do těsta sušené tropické ovoce a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 45 minut.

  6. Vychladlý moučník rozkrojíme a potřeme domácí višňovou marmeládou.

  7. Nakonec moučník ze všech stran potřeme čokoládovou polevou a dáme do chladu.

  8. Dozdobíme strouhanými mandlemi nebo ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!