Kakaove medove rezy s kastanovou naplni

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
100 g medu
50-60 g másla
2 vejce
1/2 PL soda BB
30 g kakaa
špetka soli
Nádivka:
500 g kaštanového krému
2 vanilkový pudink
600 ml mléka
120 g másla pokojové teploty
100-150 g moučkového cukru (dle chuti)
1-2 KL vanilkového extraktu
rum nebo rumovou trest
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na vaření
1-2 KL oleje
za stálého míchání rozpustit nad párou

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukor, maslo premiesame a zohrejeme. Nevarit! Odstavime zo sporaka a obcas premiesame. Este do tepleho vmiesame dve vajcia. Sypke suroviny zmesame v miske (nezabudnite vsetko preosiat) a pridame mierne ochladene maslo. Vypracujeme cesto a nechame pri izbovej teplote postat 2 hodiny.

  2. Potom rozdelime cesto na 3 rovnake casti a rozvalkame na velkost plechu. Piekla som na obratenej strane plechu s krajom (30x40 cm). Plech mierne pomastit, staci iba papierom od tuku. Pecieme kratko iba 7-8 minut. Hned po upeceni si nozom cesto oddelime od plechu a zosunieme ho z plechu na rovnu plochu a nechame vychladnut.

  3. Chladnutim cesto tuhne. Rovnakym sposobom upeciem zvysne 2 platy.

  4. Plnka: Uvarime vanilkovy puding v mlieku, za obcasneho premiesania nechame vychladnut. Ja to robim tak, ze prikryjem potravinarskou foliou, tak aby sa folia dotykala pudingu a dam na terasu vychladit. Pred upotrebenim puding preslaham mixerom. Neutvori sa tak koza na pudingu. Maslo vymiesame s praskovym cukrom. Pridame vanilkovy extrakt a gastanove pyre. Preslahame. Potom pridame po castiach vychladnuty puding a zakazdym dobre preslahame. Pridame rum prip, rumovu esenciu. Preslahame.

  5. Plnku rozdelime na dve casti. Skuste trochu rovnomernejsie, ako sa podarilo mne:). Natrieme na spodny plat. Prikryjeme dalsim platom a natrieme druhu polovicu kremu. Prikryjeme tretim platom. Vrch polejeme cokoladovou polevou a nechame stuhnut. Ked postoji, rozplyva sa na jazyku. Mnaaaaam...:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!