Kakaové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

170 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
50 g moučkového cukru
1 vejce
100 g másla (nebo Hery)
zdobení
krém nebo marmeláda na slepení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny si navážíme.

  2. Vypracujeme těsto.

  3. Těsto rozválíme a vykrájíme tvary.

  4. Pečeme na plechu, který je vyložený pečícím papírem, na 160-170°C na spodní ohřev cca 3 minuty. Potom ke spodnímu ohřevu zapneme i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.

  5. Po vytažení z trouby necháme cukroví ještě dojít na plechu.

  6. Vychladlé cukroví nazdobíme podle fantazie.

  7. Cukroví můžeme slepit krémem nebo marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!