Kakaová kolečka s čokoládovo-koňakovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

220 g hladké mouky
180 g másla
120 g cukru moučka
1 žloutek
40 g kvalitního kakaa
1/2 lžičky pomerančové kůry
krém
150-200 g bílé čokolády
200 g másla
3-4 lžíce vaječného koňaku
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme mouku s cukrem, kakaem a kůrou. Přidáme žloutek a nakrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto a zabalené uložíme, nejlépe přes noc, do lednice. Poté na pomoučněném vále vyválíme těsto a vykrajujeme různé tvary.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Na krém rozpustíme ve vodní lázni čokoládu. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme čokoládu a koňak. Společně prošleháme. Cukroví spojíme krémem a můžeme dozdobit čokoládou, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!