Kakaová buchta z červené řepy

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g uvařené červené řepy
50 g ovesných vloček
150 ml mléka
2 lžíce kakaa
40 g třtinového cukru
100 g bílého jogurtu
100 g medu
120 g hladké celozrnné pšeničné mouky
60 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
50 ml oleje
1 vejce
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme).

  2. Mléko nalijeme do kastrolu a lehce zahřejeme, přidáme med, ovesné vločky a necháme nasáknout.

  3. Červenou řepu nastrouháme na jemném struhadle, v míse jí smícháme se zbytkem surovin, přidáme i vločky s mlékem.

  4. Pořádně směs promícháme a nalijeme do pekáče.

  5. Vložíme do trouby a pečeme 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!