Kachní zahuštěná polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

kachní křídla
kachní drůbky
kachní krk
3 ks chleba - velké krajíce
3 ks česneku - půlměsíčky
0,5 kelímku kysané smetany
1 ks cibule
3 lžíce krupičky
7 ks nového koření
7 ks černého pepře
libeček
pažitka
kmín a sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kachní drůbky s krky a křídly uvaříme doměkka spolu s cibulí, česnekem, novým kořením, kmínem, libečkem, pepřem a solí. Mazitím sbíráme pěnu a tuk, aby polévka nebyla příliš mastná. Přelijeme vývar do druhého hrnce a nakrájíme do něho kostky chlebové střídky, necháme asi 5 minut povařit. Mezitím obereme maso z krku a křídel, drůbky nakrájíme.

  2. Polévku s chlebem rozmixujeme, přidáme krupičku a necháme 10 minut provařit. Poté přidáme zakysanou smetanu, opět rozmixujeme na krém, do kterého vložíme obrané maso. Posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!