Kachní vývar s krémovými žampiony (po asijsku)

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l kachního vývaru
3 porce rýžových plochých nudlí
1 lžíci oleje
7-9 krémových žampionů
3 naťové cibulky
1 mrkev
1 stroužek česneku
2 plátky čerstvého zázvoru
půl mladé cukety
3-4 lžíce rybí omáčky
1 lžičku cukru
1 lžíci rýžového octa
čerstvý koriandr
chilli paprička
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Nudle nejprve zalijeme studenou vodou a když změknou, přecedíme je a zalijeme vařící vodou nebo vývarem (lepší je vývar), necháme cca 5 min stát přiklopené. Všechnu zeleninu pokrájíme, česnek a zázvor jemně nasekáme.

  2. Rozpálíme wok pánev, dáme olej a nakrájenou bílou část cibulky. Necháme zesklovatět, přidáme pokrájené žampiony, zázvor, česnek a krátce restujeme. Zalijeme horkým vývarem a povaříme 5-7 minut, vložíme plátky cuketky, proužky mrkve, cukr, ocet a rybí omáčku. Necháme jen přejít varem a odstavíme.

  3. Do misky dáme nudle, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou cibulkovou natí a koriandrem. Podáváme s chilli papričkou a limetkou, nakrájenou na měsíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!