Kachní stehna se šalotkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní stehna
5 velkých šalotek
1 jablko
kmín
sůl
250 ml plnotučného mléka
lžíce světlého octu balsamiko

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna zalijeme mlékem a necháme 2 - 4 hodiny odpočinout. Poté je vyjmeme, dobře osolíme a posypeme kmínem.

  2. Do pekáčku nakrájíme na měsíčky jablko bez jadřinců a tři šalotky. Položíme stehna, podlijeme vodou, trochou slitého mléka a přikryjeme.

  3. Pečeme pomaleji při 160 st., asi 90 minut. Během pečení potíráme slitým mlékem a také výpekem. Když maso změkne, odkryjeme a dopečeme, až je kůže křupavá.

  4. Zbylé šalotky přepůlíme a na troše odebraného vypečeného sádla opečeme do barvy. Zakápneme octem a osolíme. Použijeme jako přílohu k masu s brambory, noky nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!