Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa s kůží
sůl
pepř
Na marinádu:
2 vrchovaté lžíce citronovo-limetkové marmelády (koupeno v Lidlu), viz. foto
2 PL sójové omáčky
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
cca 100 ml vývaru nebo vody na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme.

  2. Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny (lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi.

  3. Před pečením prsa z marinády vyjmeme, necháme marinádu dobře okapat do marinovací misky a maso důkladně opláchneme. Marináda je lepkavá a při prudkém opékání by se připálila.

  4. Maso osušíme a opečeme jej zprudka na pánvi nejprve kůží dolů, aby pustilo tuk a na kůži se vytvořila kůrčička.

  5. Poté krátce necháme zatáhnout i z druhé strany a přendáme na pekáček, který vložíme do trouby vyhřáté na 220°C na 10 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté.

  6. Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty.

  7. Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!