Kachní prsa na tymiánu s balzamikovou redukcí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kachní prsa
svazek čerstvého tymiánu
sůl
pepř
omáčka:
300 ml silného drůbežího vývaru
100 ml balzamikového octa
2 lžíce medu
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  2. Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí (bez tuku). Opékáme asi 10 minut (do zlaté kůrky). Otočíme, ztlumíme teplotu a opečeme asi 3 minuty.

  3. Otočíme (aby byla kůže nahoře) a přendáme do trouby rozehřáté na 170°C. Pečeme 10 minut.

  4. Vyndáme a necháme asi 10 minut odpočinout.

  5. Zatím co se nám dělají prsa, dáme do kastrolku vývar, ocet a med. Prudce vaříme, aby se mám omáčka zredukovala asi na polovinu a zhoustla. Sundáme z plamene a přidáme máslo. Zamícháme, aby byla omáčka hladká - ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit.

  6. Prsa nakrájíme na plátky a přelijeme redukcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!