Kachní játra na zázvoru

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 tácek kachních jater
svazeček jarních cibulek
1/2 cibule
3 stroužky česneku
100 g zauzené anglické slaniny
2 lžíce Sójové omáčky
1 lžíce zázvoru
olivový olej
Solamyl
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater, které jsme omyli a osušili.

  2. Opečeme dost a po obou stranách, aby byla šťáva pěkně hnědá, popepříme, pocákáme Sójovou omáčkou, posypeme zázvorem a zalijeme trochu vodou, necháme chvíli dusit, potom teprve osolíme dle chuti.

  3. Nakonec zalijeme rozpuštěným Solamylem ve vodě a té dáme tolik, abychom měli dost šťávy, promícháme, provaříme a přisypeme polovinu zelené části jarních cibulek, nakrájených na kolečka. Druhou polovinu dáme na přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!