Kachní játra na grilu, naložená v marinádě

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kachních jater
6 plátků slaniny
olej
Na marinádu:
nasekané bylinky (tymián,oregano, petrželka)
1/2 hrnku mléka
4 prolisované stroužky česneku
uzená paprika
sojová omáčka
worcester

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra odblaníme a nakrájíme na plátky, které na krajích nařízneme, aby se při grilování nekroutily. Naložíme do marinády z bylinek, mléka, uzené papriky, sojové omáčky, česneku a worcesteru. Necháme asi 2 hodiny v chladu.

  2. Játra po této době kuchyňskou utěrkou osušíme a restujeme z obou stran na grilovací pánvi s kousky slaniny.

  3. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!