Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní stehna
sůl
kmín
majoránka
červené sterilované zelí
olej
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna posolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme.

  2. Asi po půl hodince odkryjeme a ještě pečeme, až je kachna měkká a má zlatou kůrčičku. Během pečení bez poklice často přeléváme výpekem.

  3. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme.

  4. Dochutíme octem, cukrem, každý podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!