Kačenka na jablkách s karamelizovaným zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní stehna
sůl
pepř
2 jablka
1 sklenice kysaného zelí
kmín
voda
2 cibule
olej
cukru krystal
1 lžíce hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna nasolíme a opepříme, dáme do pekáče, přidáme nakrájená jablka, podlijeme vodou a pečeme na 200°C do měkka.

  2. Zelí dáme vařit do vody, okmínujeme a vaříme asi 20 minut, pak poprášíme lžící hrubé mouky a ještě chvilku povaříme.

  3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a dáme do kastrůlku s olejem, rozpálíme a přisypeme lžíci krystalového cukru. Smažíme do zhnědnutí. Cibuli přidáme k zelí a zamícháme. Podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!