Kabelka

Recepty, Dorty

Suroviny

5 vajec
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Náplň:
250 g tvarohu
smetana ke šlehání
40 g změklého másla
vanilkový cukr
4 PL moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd.

  2. Opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Pečeme v kulaté formě cca hodinu na 170°C.

  3. Z hotového korpusu odkrojíme na obou stranách boky, tak aby vznikl jakoby obdélník, ten rozkrojíme na tři díly, promažeme krémem, marmeládou a poklademe ovocem.

  4. Odkrojené díly přijdou nahoru, také promazané, boky jsou udělané z punčoviny. No a potom pokryjeme modelovací hmotou.

  5. Krém- máslo ušleháme s cukrem, přišleháme tvaroh a nakonec zapracujeme dotuha ušlehanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!