Junkanoo - Bahamské kuře s rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 100 g nakrájených žampionů
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 malá cibule (nakrájená na plátky)
- 1,25 šálku kuřecího vývaru
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 nakrájená cuketa
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 kuřecí prsa (nakrájená na kostičky)
- 2 hrníčky žluté rýže
- 1 plechovku rajčat
Postup Junkanoo - Bahamské kuře s rýží
Postup přípravy receptu
-
Olej zahřejeme ve velké pánvi a osmahneme na něm cibuli, papriky, cuketu a žampiony.
Přidáme nakrájená prsa a ještě krátce osmahneme.
Přidáme rajčata a dusíme.
Mezitím si v samostatné misce rozmícháme kuřecí vývar, sojovou omáčku, škrob a zázvor.
Přidáme tuto směs na zeleninu s masem a vaříme dál za častého míchání na mírném ohni, dokud se směs nezahustí.
Podáváme horké se žlutou rýží. Bahamci používají rýži Mahatma obarvenou šafránem. Vzhledem k tomu, že šafrán jest kořením spíše exklusívním, zvolil jsem levnější variantu – rýži obarvenou kurkumou. Věřím, že mi tuto odchylku od původního receptů většina hodnotitelů odpustí.