Junkanoo - Bahamské kuře s rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g nakrájených žampionů
2 lžíce rostlinného oleje
1 malá cibule (nakrájená na plátky)
1,25 šálku kuřecího vývaru
1 červená paprika nakrájená na proužky
1 nakrájená cuketa
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 kuřecí prsa (nakrájená na kostičky)
2 hrníčky žluté rýže
1 plechovku rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Olej zahřejeme ve velké pánvi a osmahneme na něm cibuli, papriky, cuketu a žampiony.

  2. Přidáme nakrájená prsa a ještě krátce osmahneme.

  3. Přidáme rajčata a dusíme.

  4. Mezitím si v samostatné misce rozmícháme kuřecí vývar, sojovou omáčku, škrob a zázvor.

  5. Přidáme tuto směs na zeleninu s masem a vaříme dál za častého míchání na mírném ohni, dokud se směs nezahustí.

  6. Podáváme horké se žlutou rýží. Bahamci používají rýži Mahatma obarvenou šafránem. Vzhledem k tomu, že šafrán jest kořením spíše exklusívním, zvolil jsem levnější variantu – rýži obarvenou kurkumou. Věřím, že mi tuto odchylku od původního receptů většina hodnotitelů odpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!