Jogurtový závin s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 malý bílý jogurt
(já měla 150 g, dělám ale i z menšího, ze stejného množství mouky)
1 hera
500 g polohrubé mouky
špetka soli
Náplň:
cca 8 jablek (odhadem, zálěží na velikosti)
1 vanilkový cukr
cukr dle chuti
skořice dle chuti
rozinky
mandle dle chuti
strouhanka dle potřeby
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Vznikne krásné a vláčné těsto, které se ani při válení netrhá. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky.

  2. Jablka nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme, posypeme strouhankou, poté naneseme jablka a dle chuti cukr, skořici, vanilkový cukr, rozinky a mandle.

  3. Závin zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, spojem nahoru. Potřeme rozšlehaným vejcem, trochu mázneme i pod okraj těsta, aby se nerozvinulo.

  4. Povrch závinu lehce propíchneme nožem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova při cca 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!