Jogurtové želé bábovičky s višněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g višní bez pecek
60 g krupicového cukru
15 g kakaa
1 vanilkový cukr
120 ml mléka
10 g sypké želatiny
250 g jogurtu
100 g smetany na šlehání
1 lžíce rumu
30 - 40 g moučkového cukru - podle potřeby
50 g piškotů - nejlépe mini

Postup přípravy receptu

  1. Višně vložíme do rendlíku se silnějším dnem, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a prohřejeme, až višně pustí štávu a cukr se rozpustí. Přidáme kakao a dále zahříváme až k bodu varu. Višně po celou dobu opatrně a lehce vařečkou promícháváme, pak je necháme zchladnout a přidáme k nim rum.

  2. Sypkou želatinu vsypeme do mléka a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak ji za stálého míchání rozpustíme, teplota nesmí přesáhnout 60°C! Necháme vychladnout, občas promícháme.

  3. Smetanu vyšleháme do husté šlehačky. Dohromady smícháme jogurt, višně, rozpuštěnou želatinu a moučkový cukr, nakonec opatrně vmícháme šlehačku. Dosladíme dle své chuti.

  4. Plastové nebo silikonové formičky vevnitř malinko přetřeme olejem - jen tenký film na stěnách. Do formiček vrstvíme mírně tuhnoucí hmotu, kterou prokládáme piškoty. Na několik hodin vložíme do chladničky a řádně ztuhlé vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!