Jogurtové řezy s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
140 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 dl mléka
1 dl oleje
160 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Na nepečenou horní vrstvu:
760 g jogurtu 3% tuku (2 ks á 380 g)
200 g moučkového cukru - dle potřeby
2 vanilkové cukry
4 lžíce rumu
2 Ramy Cremefine na šlehání - v lahvičce nebo jiná šlehačka
4 dl mléka
40 g želatiny
jahody nebo jiné ovoce
Šlehačka
ovoce
meduňka (na zdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a pak při nejnižších obrátkách šlehače střídavě přidáváme mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva.

  2. Upečeme na hlubokém plechu 40 x 30 cm, použijeme papír na pečení. Po vychladnutí papír odstraníme a plát vložíme zpět.

  3. Na nepečenou vrstvu si ohřejeme mléko zhruba na 55°C a rozpustíme želatinu, používám malou metličku, necháme trochu zchladnout.

  4. Rozšleháme jogurt s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a mlékem se želatinou. Nakonec jemně vmícháme 2 ušlehané smetany. Jak hmota začíná mírně tuhnout, tak přidáme jahody a rozetřeme na plát upečeného těsta.

  5. Necháme pořádně ztuhnout, krájíme řezy a zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou. Toto množství je úplně po okraj plechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!