Jogurtové řezy s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 140 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dl mléka
- 1 dl oleje
- 160 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Na nepečenou horní vrstvu:
- 760 g jogurtu 3% tuku (2 ks á 380 g)
- 200 g moučkového cukru - dle potřeby
- 2 vanilkové cukry
- 4 lžíce rumu
- 2 Ramy Cremefine na šlehání - v lahvičce nebo jiná šlehačka
- 4 dl mléka
- 40 g želatiny
- jahody nebo jiné ovoce
- Šlehačka
- ovoce
- meduňka (na zdobení)
Postup Jogurtové řezy s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Vejce šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a pak při nejnižších obrátkách šlehače střídavě přidáváme mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva.
Upečeme na hlubokém plechu 40 x 30 cm, použijeme papír na pečení. Po vychladnutí papír odstraníme a plát vložíme zpět.
Na nepečenou vrstvu si ohřejeme mléko zhruba na 55°C a rozpustíme želatinu, používám malou metličku, necháme trochu zchladnout.
Rozšleháme jogurt s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a mlékem se želatinou. Nakonec jemně vmícháme 2 ušlehané smetany. Jak hmota začíná mírně tuhnout, tak přidáme jahody a rozetřeme na plát upečeného těsta.
Necháme pořádně ztuhnout, krájíme řezy a zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou. Toto množství je úplně po okraj plechu.