Jižanské kuřecí paličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8-12 spodních stehenních kuřecích paliček
mléko
hladká mouka
mleté chilli nebo kořenící směs s červenou paprikou
2 vejce
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme kastrolu, osolíme (asi tolik, jako bychom solili maso) a opepříme. Vložíme kuřecí stehýnka (měla by být potopená) a uložíme přes noc do lednice.

  2. Druhý den uvedeme obsah kastrolu k varu a na mírné teplotě vaříme 15-20 minut. Mezitím dáme vejce do misky a rozšleháme je vidličkou. Do mikrotenového sáčku nasypeme hladkou mouku, kterou osolíme a ochutíme chilli nebo kořenící směsí - nebo obojím (2-3 lžíce). Množství koření si namícháme podle svých zvyklostí a uvážení, doporučuji půl lžičky chilli a asi 2 a půl lžíce kořenící směsi. Přidání chilli se odvíjí od stupně pálivosti použité kořenící směsi.;-)

  3. Povařené maso vyjmeme, osušíme a protřepeme v sáčku s moučnou směsí, následně obalíme ve vajíčku a nakonec opět protřepeme v ochucené mouce. Necháme 15 minut zaschnout a smažíme v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!