Jitulčina česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l vody
- 2 celá vejce
- 1 větší cibule
- 6 větších stroužků česneku
- 1/2 sáčku mražené zeleniny do polévky
- 4 středně velké brambory
- 1 cm silný plátek másla
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 kostka masoxu
- sádlo
- sůl
Postup Jitulčina česnečka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém cibulku lehce orestujeme. Přidáme pepř, nové koření a brambory. Vše dobře promícháme a ještě chvilku restujeme.
Vše zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou brambory v polévce hotové, přidáme zeleninu a rozkvedlaná vajíčka. Opět vaříme.
V kastrůlku si rozehřejeme máslo a necháme lehce přeškvařit. Máslo nalijeme do polévky, ještě lehce povaříme a polévku odstavíme.
Stroužky česneku rozmačkáme v lisu na česnek a přidáme do polévky, již nevaříme. Podle chuti můžeme polévku ještě dosolit.