Jitulčina česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vody
2 celá vejce
1 větší cibule
6 větších stroužků česneku
1/2 sáčku mražené zeleniny do polévky
4 středně velké brambory
1 cm silný plátek másla
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 kostka masoxu
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém cibulku lehce orestujeme. Přidáme pepř, nové koření a brambory. Vše dobře promícháme a ještě chvilku restujeme.

  2. Vše zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou brambory v polévce hotové, přidáme zeleninu a rozkvedlaná vajíčka. Opět vaříme.

  3. V kastrůlku si rozehřejeme máslo a necháme lehce přeškvařit. Máslo nalijeme do polévky, ještě lehce povaříme a polévku odstavíme.

  4. Stroužky česneku rozmačkáme v lisu na česnek a přidáme do polévky, již nevaříme. Podle chuti můžeme polévku ještě dosolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!